Rolling Stones vs. Muddy Waters (1981)

Posted by in Sub preș

Prin toamna lui ’81, când eu nu eram nici măcar la stadiul de idee în viața părinților mei, de partea cealaltă a Atlanticului Rolling Stones își promovau albumul Tattoo To You printr-o serie masivă de 50 concerte care avea să le aducă într-un final peste 52 de milioane de dolari din încasări. Turneul bifa două evenimente importante în existența trupei: o revenire de formă per ansamblu, dar mai ales o revenire de formă a lui Keith Richards care s-a afișat mai treaz ca niciodată. De altfel Richards s-a comportat atât de bine, încât în timpul unui concert din Virginia a reușit să doboare cu chitara un fan turbulent ce urcase pe scenă.

Punctul culminant al turneului avea să fie scos la iveală mulți ani mai târziu și nu era legat de nici unul dintre concertele Rolling Stones. Aflați în Chicago pentru trei reprezentații consecutive, Mick, Keith, Ronnie și Ian își fac apariția ca spectatori la un concert Muddy Waters, „tatăl bluesului modern din Chicago”. Nu a trecut mult până când Rolling Stones au urcat pe scenă alături de Waters rezultând o reprezentație live de poveste. Norocul a făcut ca respectivul concert să fie filmat, înregistrările ieșind recent la suprafață și trecând printr-un proces de digitalizare și remasterizare.

Muddy Waters avea să se stingă doi ani mai târziu în 1983, Mick Jagger tocmai a devenit tată pentru a opta oară, iar Keith se menține sănătos tun la cei 73 de ani ai săi. Eu vă las cu înregistrarea asta memorabilă.